dissabte, 10 d’octubre del 2009

Seminari 06/10/2009:Premis Catalunya d'Educació

Durant aquest seminari vam començar a practicar lectures infantils resaltant com a trets més destacats: l'entonació, la velocitat, la vocalització...Després vam continuar expossant les experiències personals amb un mal i un bon professor. Per acabar la sessió, vam llegir i comentar articles sobre actualitat educativa centrant-nos en els Premis Catalunya d'Educació d'aquest any,Blanquerna ha estat guardonada per la seva qualitat educativa.Aquesta notícia ens va fer de fil conductor per plantejar la pregunta: A qui donaríeu un premi d'educació?En aquell moment cadascú vam poder fer un mini homenatge a aquelles persones que considerem que han estat fonamentals en la nostra educació.

Seminari 01/10/2009:Usos pràctics del blink

Aquesta sessió de seminari la vam fer a l'aula d'informàtica amb altres grups de seminari. Ens van mostrar els usos pràctics que podem fer del blink com per exemple enviar un correu, adjuntar un fitxer tant des de firefox com des de explorer,cercar alumnes i professors des del blink...
També vam recórrer la biblioteca virtual i ens van ensenyar a cercar llibres i revistes per temàtiques.Vam fer una pràctica amb el catàleg de la biblioteca.
Aquesta sessió va ser molt interessant i profitosa ja que ens van mostrar com utilitzar el blink que sera una eina bàsica durant tota la carrera i hem de saber utilitzar-lo correctament.

Seminari 29/09/2009: Adiós verano;Hola soledad!

En aquesta sessió de seminari vam comentar un article del diari El País títulat: Adiós, verano;Hola,soledad publicat el dia 22 de setembre. Ens parla sobre la problemàtica que sorgeix a moltes famílies que després de passar un estiu molt familiar (aquest degut a la crisi encara més)els infants tornen a passar moltes hores sols o fent activitats extraescolars. Ens fa l'explicació dels anomenats "nens clau" que són els que les porten penjades i acostumen a passar les tardes sols a casa. Trobant a faltar persones amb les que parlar o interactuar.Els "nens agenda" són els que estan saturats d'activitats extraescolars. Tots dos casos són deguts als horaris laborals dels pares.
En aquesta sessió també vam haver d'explicar la nostra vivència personal com a alumnes explicant el record que teniem d'un mal professor i d'un bon professor.

dimecres, 7 d’octubre del 2009

Video Efectes dels mitjans

diumenge, 4 d’octubre del 2009

Primer Seminari 22/09/2009

El primer dia de seminari vam fer una presentació individual.Explicavem quins estudis haviem cursat,per que haviem escollit la carrera,quina experiència professional teniem... En resum ens vam conèixer una mica més.La sessió hem va agradar bastant ja que al ser un grup reduit tens un tracte més proper amb la resta de companys i amb la professora.

Interactivitat

Gràcies als avenços tecnològics els ordinadors han anat evolucionant. Van començar amb la funció de màquines per fer càlculs i poc a poc s'han convertit en màquines per comunicar-nos.
Cal destacar dos conceptes:
-Hipertext: És quan l'informació es troba en diferents llocs i s'hi pot accedir de forma automàtica.
-Hipermèdia:És quan s'accedeix a sons, imatges o animacions també de forma automàtica.
D'aquesta manera podem organitzar l'informació d'una forma similar a la que ho fa el nostre cervell, mitjançant l'associació d'idees.

Interactivitat

Edu3.cat

Declaració d'intencions

Aquest bloc ha estat creat amb la finalitat de fer públiques les meves reflexions,pràctiques i aprenentatges que vagin sorgint durant el curs.També cal dir que és un bloc d'àmbit educatiu que pot servir com a eina a totes aquelles persones que estiguin interessades amb els temes exposats.